starnieuws

Ontzield lichaam gouddelver nog niet naar de stad

24 May 2014, 03:00
Het ontzielde lichaam van de 46-jarige gouddelver Eric Wanabo (Vodi) is nog steeds niet overgevlogen naar Paramaribo. Verwacht wordt dat dit vandaag zal gebeuren. Ondertussen maakt een politie eenheid zich klaar om naar het gebied te gaan voor verder onderzoek.

Zes tot zeven gewapende mannen hebben vrijdag een overval gepleegd te Tosokreek, in de omgeving van Godo-Olo, in het district Sipaliwini. Het vermoeden bestaat dat het Brazilianen zijn die rond 12 uur vrijdag het vuur hebben geopend een goudkamp. Hierbij is Vodi dodelijk geraakt.

Dorpelingen en nabestaanden hebben gisteren laat het lijk overgebracht naar een goudkampgebied te Sarakreek om van daaruit op verdere instructies van de politie af te wachten. Ondertussen heeft minister Edward Belfort van Justitie en Politie de laffe daad sterk veroordeeld. Hij belooft dat er gepaste maatregelen getroffen zullen worden. "We zijn wel in het gebied. We proberen ons niet te identificeren met een vaste standplaats. We weten dat het bos uitgestrekt is en dat de rovers denken dat ze ons een stapje voor zijn", zegt Belfort. Hij roept de plaatselijke gemeenschappen op om alert te zijn en alle verdachte zaken direct door te spelen. Afgelopen woensdag is de kwestie van de veiligheid in en rond de goudvelden besproken met de korpschef.

Naar verluidt hebben de rovers ruim 900 gram goud en een geweer buitgemaakt. Van hen ontbreekt vooralsnog elk spoor. Er is zijn sterke bewijzen dat het gaat om een georganiseerde bende. De rust in het dorp Godo- Olo vanwaar het slachtoffer afkomstig is, is nog steeds niet teruggekeerd en is de klopjacht nog gaande.

Ala-D Media

Advertentie