starnieuws

Weer dode bij beroving goudzoekerskamp Godo-Olo

23 May 2014, 16:44
Er is weer een dode gevallen tijdens een roofoverval bij een goudzoekerskamp te Tosokreek in de omgeving van Godo-Olo, in het district Sipaliwini. Zes tot zeven zwaar gewapende mannen, van wie het vermoeden bestaat dat het Brazilianen zijn, hebben vanmiddag rond 12 uur het vuur geopend op het kamp. Een van werkers, Eric Vodi, heeft ter plekke het leven gelaten. Er waren negen mensen in het kamp op het moment van de beschieting.

De situatie in Godo-olo is erg gespannen. De rovers waren gekleed in lange groene broeken en gingen op professionele manier te werk. De mensen zijn ernstig verhit en eisen vooral bescherming. Wat nog meer kwaadbloed zet, is dat het ontzielde lichaam nog steeds niet kan worden overgevlogen. Er is nog geen politie te Godo-Olo om de zaak te onderzoeken.

Een broer van overledene die ook in het kamp was tijdens de beroving, zegt zelfs zover te willen gaan dat hij kwaad met kwaad wil vergelden. "A no man go so doro. Den man kiri mi brada en den gwe nanga mi gon nanga gowtu". Het is nog niet duidelijk hoeveel goud de criminelen hebben buitgemaakt.

Er wordt een klopjacht gehouden door de dorpelingen en mensen van de omgeving om de daders te grijpen. De verhitte mensen zeggen dat de dagen van de Brazilianen zijn geteld in dit gebied.

Ala-D Media

Advertentie