starnieuws

Jongen van 13 laat leven in ziekenhuis (update)

22 May 2014, 13:55

Ouders en familieleden bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. (Foto: Gloria Bottse)
Dayium Paulus (13), die zwaar gewond is geraakt tijdens de aanrijding aan de Oost-Westverbinding vandaag, is overleden in het ziekenhuis. Dit droevige nieuws wordt bevestigd door Fausia Poese, coördinator van de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.


De chauffeur van de bus was op slag dood bij de botsing met een vrachtwagen. Het gaat om de 46-jarige Parmanand Bacha. Ouders van de gewonde kinderen zijn boos, treurig en keken huilend naar hun kroost. De vader van Dayium is geschokt. Hij was op het werk toen hij gebeld werd door de moeder van het kind. Huilend ondersteunen de ouders van de kinderen elkaar. ''Wat ga ik doen, Wat ga ik doen. Mi no sabi, mi no sabi'', schreeuwt de vader van Dayium verward buiten bij de SEH, terwijl andere ouders toesnellen om hem te troosten. Nog drie van de zwaargewonde kinderen liggen op de Intensive Care. In de bus zaten 24 scholieren.

Volgens informatie verkeren twee gewonden buiten levensgevaar, terwijl de andere in kritieke toestand verkeert. ''We weten nog niets. Alles is in handen van God'', wordt aan de ouders meegedeeld. De leerkrachten van de Potriboschool zijn diep geschokt en niet aanspreekbaar. Intussen hebben Assembleeleden Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) en Marinus Bee (ABOP/A Combinatie ) een bezoek gebracht aan de getroffen families. ''Het beeld wat ik zag is schokkend. Huilende ouders en kinderen. Iedereen is in de war. Dit is gewoon vreselijk'', reageert Girjasing. Ook Bee heeft het ziekenhuis verbijsterd verlaten.

ASP

Advertentie