starnieuws

VHP verstevigt banden met Aruba

21 May 2014, 20:00

Chandrikapersad Santokhi en Sonny Hira (uiterst rechts) samen met de directie van het Bureau Buitenlandse Betrekkingen van Aruba. (Foto: VHP)
De tiendaagse reis van een VHP-delegatie onder leiding van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi naar de VS en Aruba is vanmorgen afgesloten. Met het Arubaanse kabinet zijn ‘vruchtbare gesprekken’ gevoerd.

De VHP staat voor de integratie van Suriname in de Caribisch regio. In dit kader wil de partij de vriendschappelijke relaties met Aruba concreet inhoud geven. Als de partij mede regeerverantwoordelijkheid krijgt volgend jaar, zal zij een gemengde werkgroep Aruba-Suriname de samenwerkingsgebieden identificeren en tot uitvoering brengen.

Op het eiland is ook gesproken over het personenverkeer, landbouw, handel en toerisme, regionale integratie en veiligheid. De VHP-delegatie heeft ontmoetingen gehad met de ondervoorzitter van het Arubaans parlement en de fractie van de regerende Arubaanse volkspartij. De Surinamers in Aruba zijn ook toegesproken door de delegatie. Er is staande de bijeenkomst een werkgroep VHP-Aruba geïnstalleerd, enigszins naar het model van VHP- New York. De werkgroep op het eiland zal daar als vertegenwoordiging van de VHP fungeren. Santokhi wil dit jaar Curacao en andere landen in de regio bezoeken.

De VHP-delegatie keert vanavond terug.

Advertentie