starnieuws

Ligdagtarieven ziekenhuizen gaan fors omhoog

20 May 2014, 00:00

De ligdagtarieven van de ziekenhuizen gaan omhoog. Bij AZP moet SRD 662 per dag betaald worden.
De raad van ministers heeft besloten dat de ligdagtarieven van de ziekenhuizen worden verhoogd. Starnieuws verneemt dat de nieuwe tarieven zijn vastgesteld op SRD 662 per dag voor Academisch Ziekenhuis Paramaribo, SRD 585 voor het Diakonessenhuis en St. Vincentius Ziekenhuis, SRD 537 voor 's Lands Hospitaal en dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie.

De Nationale Ziekenhuis Raad heeft jarenlang aangedrongen op verhoging van de tarieven, waardoor de ziekenhuizen zonder problemen kunnen functioneren. De ziekenhuizen kwamen in problemen omdat de verhoogde tarieven niet betaald werden door het Staatsziekenfonds (SZF), dat zich op het standpunt stelde geen middelen te hebben.

De ziekenhuizen krijgen maandelijks een suppletie van de overheid. Vicepresident Robert Ameerali kondigde eind vorige maand in De Nationale Assemblee aan dat de ligdagtarieven fors zullen worden verhoogd. Hij zei dat het bijna marktconform zal zijn. Het SZF moest SRD 390 betalen per dag voor een patiënt. Voor het SZF betekent het dat AZP per patiënt per dag SRD 272 meer zal moeten ontvangen. Ook het consult van de specialisten is van SRD 70 verhoogd naar SRD 95.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April