starnieuws

Penitentiaire ambtenaren klagen over intimidatie

20 May 2014, 06:00

De presentielijst van Nickerie.
In Nickerie hebben meer dan 35 penitentiaire ambtenaren gehoor gegeven aan de oproep van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) om het werk neer te leggen. Zij hebben zich aangemeld in het stakingscentrum dat ingericht is in het CCN. In Paramaribo hebben ruim 275 leden de presentielijst getekend in het gebouw van de Moederbond. De organisatie telt meer dan 600 leden.

"Heel veel ambtenaren zijn bang om mee te doen aan de actie, omdat ze bedreigd worden," deelt bestuurslid Aniel Rambharak mee. "Wij hebben vernomen dat mensen aangemaand worden om hun wapen in te leveren of ze worden met ontslag bedreigd", zegt hij.

Rukesh Changoe, één van de vier actieleiders in Nickerie, zegt aan Starnieuws dat de groep elke dag groeit. Maandag hebben acht kaderleden zich aangemeld in het stakingscentrum, van wie twee in de opleiding zijn. Changoe zegt dat de cursisten die nu in de kaderklas zijn, bedreigd worden door de leiding van de inrichting. Zo zouden zij de diensten moeten kloppen in de inrichting. Van de groep van kaderleden bij de ploegendienst, zouden maar twee de actie niet ondersteunen. Een penitentiair ambtenaar die niet bij naam genoemd wil worden, zegt dat de leiding helemaal thuis is gegaan bij zijn collega om hem te intimideren. Hem werd voorgehouden dat als hij de actie ondersteunt, hij gemuteerd zal worden.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April