starnieuws

OW egaliseert Ornamibo vuilstortplaats

18 May 2014, 14:00

Op vuilstortplaats Ornamibo worden er werkzaamheden verricht. (Foto: ASP)
Het ministerie van Openbare Werken is al twee weken bezig om de vuilstortplaats Ornamibo te egaliseren. De verschillende vuilniswagens kunnen voortaan zonder problemen naar de vuilstortplaats rijden om het vuil te dumpen. Dat vertelt Claudia Maatsen, waarnemend hoofd van de dienst vuilophaal en vuilverwerking van het ministerie van Openbare Werken . ''Nog twee tot drie weken en dan zijn we helemaal klaar met de werkzaamheden. Hierna kunnen zeker zes trucks tegelijkertijd hun vuil dumpen''.

Tot nu toe verliep het dumpen van het vuil moeizaam, zegt Maatsen. Vuilniswagens bleven vooral in de regentijd vastzitten. De weg naar de vuilstortplaats zal ook worden aangepakt, deelt ze mee. Sinds het aantreden van minister Rabin Parmessar zijn steeds nieuwe gebieden toegevoegd in het vuilophaalsysteem. ''Wij hebben recent nog Santigron en Reeberg in Wanica toegevoegd in ons systeem. Op deze plaatsen werd het vuil nooit opgehaald. Nu rijden de vuilniswagens twee keren in de week langs om het vuil op te halen''.

Maatsen zegt dat voorheen de bewoners van deze woongebieden al hun huisvuil dumpten achter hun woningen in bosschages, wat geen mooi uitzicht was. Ze betreurt het dat terwijl het ministerie keihard werkt aan een schoon milieu, de burgerij zelf geen moeite doet om haar omgeving schoon te houden. Zo zetten burgers van diverse projecten hun huisvuil te laat langs de weg, waardoor het achterblijft. Onder andere gaan dan vooral zwerfhonden aan het vuil met het gevolg dat de omgeving wederom wordt vervuild. Maatsen doet een beroep op de gemeenschap om netjes om te gaan met huisvuil. Ook in de goten en trenzen moet er niet onnodig afval worden gedumpt.

ASP

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April