starnieuws

Verdachte gehoord in brandstichtingszaak

16 May 2014, 17:00
Rechter Sieglien Wijnhard heeft medeverdachte Darvind E. als getuige gehoord. De drie verdachten Chequita L., Deborah A. en Darvind E. staan voor brandstichting terecht. De drie zouden op 10 januari het vuur hebben aangestoken bij een appartementencomplex aan de Toemak Hoemakstraat te Wintiwai.

Darvind E. verklaarde dat hij in de eerste instantie door Chequita L. was benaderd om de ramen van één van de woningen op het complex in te slaan. Daarna moest hij hetzelfde doen bij een andere woning op hetzelfde complex. Tenslotte werd hij gebeld en moest hij deze keer de woning in brand steken.

Deborah A. nam hem mee naar de winkel en zij kocht de benodigde spullen, waaronder de terpentine. Ook kreeg hij een stok van haar en een doekje waarmee hij de brand kon stichten. Hij gooide de stok met vlammen via het raam naar binnen. Na deze handeling vertrok hij. Darwind E. zei aan de rechter dat hij spijt kreeg van zijn handeling toen hij merkte hoeveel leed en schade hij de bewoners van deze panden had toegebracht. Hij ging naar ze toe en vertelde het verhaal.

De twee vrouwen, Chequita L. en Deborah A., zouden de achttienjarige Darvind E. SRD 50 hebben betaald om het pand in brand te steken. Hij zou SRD 25 aan een twaalfjarige jongen hebben afgestaan. Beide vrouwen ontkennen dat ze iets met deze zaak te maken hebben. Het pand vloog in brand en raakten negen gezinnen dakloos. Intussen heeft de regering een nieuw gebouw opgezet. Vanaf het begin zeiden de slachtoffers dat er sprake was van brandstichting. Eén van hen had kort na de brand een jongen zien wegrennen.

Deze zaak die donderdag is behandeld, wordt voortgezet op 19 juni.

Advertentie