starnieuws

Santhoki op bezoek bij State Department

16 May 2014, 10:00

De VHP-delegatie op bezoek bij de Amerikaanse onderminister Francisco Palmieri van Buitenlandse Zaken. V.l.n.r. S. Badjalala, Chandrikapersad Santokhi, Francisco Palmieri en Sonny Hira.
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft als deel van zijn missie naar de Verenigde Staten (VS) een bezoek gebracht aan het State Department, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij heeft uitgebreid van gedachten gewisseld met onderminister Francisco Palmieri.

Er is gesproken over de relatie tussen Suriname en de VS, de politiek-economische situatie in het Caribisch Gebied, veiligheid, democratie en mensenrechten, good governance en Unasur. Ook money laundering en de verkiezingen volgend jaar zijn aan de orde gekomen.

Palmieri was blij met het bezoek van Santokhi en heeft aangegeven dat de VS een regering waarin de VHP deelneemt verwelkomt als een betrouwbare partner met wie sterke vriendschappelijke relaties mee onderhouden zullen worden. Hij heeft de VHP-voorman veel succes toegewenst met de campagnevoering naar de verkiezingen toe.

De VHP-delegatie heeft ook andere afdelingen van het State Department aangedaan, waaronder de afdeling Monetaire Zaken, Mensenhandel en de afdeling Technische Assistentie van het Ministerie van Financiën. Een dag eerder, op woensdag heeft Santokhi een onderhoud gehad met de directiesecretaris van de drugsbestrijdingsorganisatie Cicad, ambassadeur Paul Simons. De VHP-voorzitter is vandaag in New York waar hij de Surinamers daar zal toespreken.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April