starnieuws

Daders moord Wilgo Bean afgestraft met achttien jaar celstraf

13 May 2014, 01:00
Vincent G. (19) en Robertino T. (20) zijn elk door rechter Alida Johanns veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar. De rechter zag geen reden om af te wijken van de strafeis van het Openbaar Ministerie. Zij achtte de moord op Wilgo Bean op 26 maart van het afgelopen jaar aan de Limesgracht in zijn woning, wettig en overtuigend bewezen.

Het OM stelde eerder op de rechtszitting dat de veroordeelden na kalm beraad en met voorbedachte rade te werk zijn gegaan. Op het beeldmateriaal is te zien dat het slachtoffer samen met de jongens naar zijn woning ging. Volgens het OM was een van de veroordeelde gewapend met een mes. De familie van het slachtoffer had verklaard dat er geen scherpe voorwerpen in de woning waren. Ook hebben de veroordeelden spullen uit de woning buitgemaakt.

Uit het technische onderzoek is gebleken dat het lichaam van Bean 73 kap- en steekverwondingen had. Eerder in de rechtszaal had Robertino T. verklaard dat Vincent G. de verwondingen had toegebracht. Hij beweerde dat de steek- en kapverwondingen uit zelfverdediging zijn toegebracht. Beide veroordeelden hebben steeds verschillende verklaringen afgelegd. Verder hebben ze elkaar ook niet tegengehouden om het feit te begaan. Het OM vindt dat beide veroordeelden als medepleger aangemerkt kunnen worden en dan maakt het niet uit wie de dodelijke kap- of steekverwonding heeft toegebracht.

De raadslieden Raoul Lobo en Irene Asarfi-Lalji vonden dat hun cliënten, Vincent G. en Robertino T. geen roofmoord gepleegd hebben. Volgens de raadslieden zou er geen sprake zijn van roofmoord met voorbedachte raden, omdat de verdachten niet de intentie hadden het slachtoffer om het leven te brengen. Vincent G. en Robertino T. hadden een afspraak met het slachtoffer bij hem thuis. Vincent G. was een kennis van het slachtoffer. Hij nam zijn vriend Robertino T. mee. Bean werd door zeventig kap- en steekverwondingen om het leven gebracht in zijn woning. Na de snode daad namen de verdachten goederen uit het huis mee. Een kapmes en een keukenmes hadden zij meegenomen en hadden die in hun bezit.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April