starnieuws

Truckchauffeurs zullen strenger worden gecontroleerd

12 May 2014, 04:00

Werknemers van Openbare Werken bezig de straat schoon te maken. (Foto: ASP)
Truckchauffeurs zullen binnenkort aan strengere regels worden onderworpen. Het ministerie van Openbare Werken heeft speciale meetinstrumenten aangeschaft om onder andere de asdruk van trucks te meten. De truckchauffeurs met een hogere lading dan toegestaan, mogen boetes verwachten. Dat zegt de coördinator districten van het Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Prawinkoemar Ramharakh.

Vastgesteld is dat de meeste truckchauffeurs meer vracht transporteren dan is toegestaan, waardoor de wegen snel kapot gaan. Ramharakh deelt mee dat het ministerie tijdens controlewerkzaamheden aan de pas opgeleverde Oost-West-Verbinding, ter de hoogte van Tamanredjo, gestuit is op achtergelaten zand op het wegdek. ''Doordat de chauffeurs zo onnauwkeurig omgaan met het zand, valt het vaak op het wegdek. Dit is onverantwoordelijk gedrag. De truckchauffeurs moeten hun laadbakken goed bedekken'', zegt Ramharakh.

Het zand is inmiddels al opgeruimd door Openbaar Groen. Binnenkort zal het ministerie samen met de politie langs het wegdek staan en de asdruk van de trucks meten. Tegelijkertijd zal er worden gelet op de veiligheid van de vracht. Ondernemers wordt gevraagd om zich te houden aan de regels, als ze geen forse boetes willen oplopen.

ASP

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April