starnieuws

Aanrijdingen EBS-masten veroorzaken ellende

10 May 2014, 20:20

Een auto heeft EBS-paal geramd. (Foto: Bombelman)
Automobilisten die de elektriciteitsmasten rammen of omver rijden zijn een ellende voor de stroomvoorziening. Vanmorgen hadden vier verschillende gebieden te kampen met stroomonderbrekingen die waren veroorzaakt door automobilisten die zich niet houden aan de verkeersregels.


In de omgeving Cupido richting Derde Rijweg is vanochtend vroeg tegen 5.22 uur de elektriciteitsvoorziening uitgevallen. De oorzaak was dat een EBS-mast aan de Hendrikstraat was aangereden. Het ging om een mast waarop een hoogspannings-en een laagspanningslijn waren bevestigd.

Enkele minuten daarna, tegen 5.58 uur, was het weer raak. Aan de Coesewijnestraat waren twee masten aangereden. De stroomvoorziening was hierbij niet onderbroken.
Ongeveer vier uur later, tegen 9.22 uur, kreeg de EBS de derde melding over stroomuitval. Hierbij ging het om de Universiteitslijn, waarbij een fase 1 hoogspanningslijn was uitgevallen. Het gebied Kasabaholo richting Menckenbergweg kampte hierdoor met een stroomonderbreking.

Tegen 13.15 uur is opnieuw een mast aangereden aan de Vijfde Rijweg. Als gevolg van de botsing was de omgeving Vijfde Rijweg-Garnizoenspad richting Vierde rijweg verstoken van elektriciteit. De EBS doet een dringend beroep op automobilisten om verkeersregels, in het bijzonder de snelheidsregels, in acht te nemen. “Harder rijden dan is toegestaan, kan bij een ongeluk niet alleen levens eisen, maar ook de buurt overlast bezorgen,” zegt de EBS.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April