starnieuws

Bouva wil pilot betaald parkeren openbare wegen

08 May 2014, 11:00

De Maagdenstraat zou als pilot kunnen dienen voor betaald parkeren op openbare wegen.
Assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) vindt de tijd rijp dat de overheid begint met de introductie van betaald parkeren op parkeerruimten van openbare wegen. Met het pilotproject kan volgens hem het best worden gestart in de Maagdenstraat. Die straat is één van de wegen die is opgenomen in het reorganisatieplan openbare wegen van het ministerie van Openbare Werken.

Na reorganisatie heeft de Maagdenstraat volgens de parlementariër parkeerruimte voor ruim 400 auto’s. Tijdens de begrotingsbehandeling dinsdag zei hij dat met dit plan het geordend parkeren in de stad zou worden aangepakt en de staatskas een nieuwe inkomstenbron zou hebben. Tegelijkertijd zal volgens Bouva met dit plan stelselmatig het fenomeen van illegale en gedoogde parkeerwachters aangepakt kunnen worden. Hij vindt dat deze zogenaamde parkeerwachters soms tot grote last en ergernis zijn voor het publiek. Zij moeten in dit project meegenomen worden, waardoor ze op verantwoorde wijze ingezet kunnen worden.

Aan Starnieuws zegt Bouva het plan al besproken te hebben met minister Rabin Parmessar van Openbare Werken en zijn staf. “Hij loopt er warm voor en zal het op de begroting opbrengen”. De volksvertegenwoordiger wijst erop dat nergens in de wereld er in de binnenstad onbetaald kan worden geparkeerd. De parkeerruimte voor de winkels kan volgens hem door de winkeleigenaren worden geclaimd, met een zogenaamd vastrecht waarvoor zij jaarlijks een vast bedrag betalen aan de Staat. Bouva pleit ervoor dat in het plan ook aangepaste parkeerruimte wordt vrijgemaakt voor personen met een beperking en senioren.


Advertentie