starnieuws

STVS zendt WK-voetbal exclusief uit

07 May 2014, 10:00
De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) heeft alle televisierechten voor de Fifa-Wereldkampioenschappen Voetbal (WK) opgekocht. In een schrijven aan mediabedrijven en de horeca benadrukt STVS dat zij de exclusieve uitzendrechten ervan heeft in ons land.

Het WK-voetbal wordt in Brazilië gehouden van 12 juni tot 13 juli. De STVS zegt dat zij de uitzendrechten heeft opgekocht van de ‘The Internationale Media Content Ltd.’. Het bewijs van de koop ligt ter inzage op het secretariaat van de STVS.

Het staatstelevisiebedrijf wijst erop dat uitzenden van het WK-voetbal op elke andere zender, betekent dat deze zich schuldig maakt aan onrechtmatig handelen. “Wij zullen dan genoodzaakt zijn terstond door een kort geding juridische maatregelen tegen u te vorderen. Daarnaast zal de STVS alle geleden schade op de pleger verhalen.”

Horecabedrijven die oproepen dat in hun openbare ruimte tegen betaling of anderszins naar wedstrijden kan worden gekeken, maken zich ook schuldig aan de inbreuk op de “subjectieve rechten van de STVS in deze.” Het schrijven van de STVS is getekend door waarnemend directeur Shurly Lackin en voorzitter van de raad van toezicht, Vivian Gordon.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April