starnieuws

Brazilianen veroordeeld voor beroving goudput

06 May 2014, 14:00
Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft twee Brazilianen op de rechtszitting van maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk acht en zes jaar. Zij hebben in maart vorig jaar in het district Sipaliwini een beroving in een goudput gepleegd. Beide veroordeelden hebben ook de Vuurwapenwet overtreden. Het Openbaar Ministerie had tegen beiden tien jaar celstraf geëist.

Een van de slachtoffers was in zijn buik geschoten en heeft de verwonding op het nippertje overleefd. Het slachtoffer viel dertig keren neer toen hij wegliep om hulp te zoeken. Hij zeeg op een gegeven moment neer, maar werd levend aangetroffen. Hij moest per vliegtuig overgebracht worden naar het ziekenhuis. Kuldipsingh voerde aan dat vreemdelingen zich niet schuldig moeten maken aan strafbare feiten. Integendeel moeten zij een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land.

De slachtoffers werden op 4 maart vorig jaar overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen. Zij losten verschillende keren schoten af. De slachtoffers hebben de verdachten positief herkend aan hun tatoeages. Daarnaast hadden de verdachten hun maskers verwijderd toen ze weggingen. Hierdoor konden de slachtoffers hen zien. Beide Brazilianen ontkenden zich schuldig gemaakt te hebben aan de beroving.

Advertentie