starnieuws

Verloskundigen Diakonessenhuis in de bloemen gezet

05 May 2014, 20:30

Bij de viering van de Dag de Verloskundigen is er ook een taart aangesneden. (Foto: Diakonessenhuis)
De verloskundigen van het Diakonessenhuis zijn vandaag op de wereldwijd gevierde Dag van Verloskundigen in de bloemen gezet en er was een infosessie voor cliënten (moeders en aanstaande moeders). Het hoofdthema van de viering is dit jaar 'the world needs midwives now more than ever’. Het thema wordt elk jaar bepaald door de International Confederation of Midwives. Het subthema is ‘midwives changing the world, one family at a time’.

De diëtiste Daan-Sweet belichtte het onderwerp gezonde voeding voor, tijdens en na de zwangerschap; fysiotherapeute Fleurkens legde uit hoe om te gaan met bekkenklachten en verpleegkundige Van Ams ging in op de lichamelijke verzorging van de pasgeborene.

“Met goede begeleiding en verzorging kan er gezorgd worden voor een gezonde samenleving en een gezonde wereld”, zegt het subhoofd van de verloskamer van het Diakonessenhuis, Griselda Vliet- Van der Leeuw. De aanwezigen konden na de sessie bij kraampjes van de HEM verschillende producten van het bedrijf uittesten.

Advertentie