starnieuws

'Sociale Zaken huurt Bruynzeel woning voor SRD 12.400'

05 May 2014, 17:15

Dit pand aan het Molenpad wordt voor SRD 12.500 per maand gehuurd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting huurt een pand voor SRD 12.400 per maand aan het Molenpad. Het assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) bracht dit aan de orde tijdens de begrotingsbehandeling vandaag. Hij vindt het bedrag veel te hoog voor een 'veredelde Bruynzeel' woning. "Zo'n absurd hoog bedrag is verspilling als er geen sprake is van corruptie", betoogde Gajadien.

Assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP), voorzitter van de vaste commissie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zei dat het gaat om een losse flodder. Hij merkte op dat er een openbare aanbesteding is gehouden en de raad van ministers goedkeuring heeft gegeven. Er zijn ook bedragen van boven de SRD 20.000 geoffreerd. Het pand is gehuurd van de laagste inschrijver. Het gaat volgens Bee om een nieuw pand. Hij betreurt het dat er een andere voorstelling van zaken wordt gegeven en waarschuwt daarvoor.

Gajadien zei na de uitleg van Bee dat zijn opmerkingen alleen maar een bevestiging zijn van wat er gebeurt in het land. Volgens hem is het pand niet eens 500 euro waard en zeker niet in die buurt. "Dan weten we ook met welke grappen wij bezig zijn", voegde Gajadien aan toe. Hij kreeg ondersteuning van fractiegenoot Sheilendra Girjasing. Hij merkte op dat er US$ 4000 per maand wordt neergeteld voor het gebouw. Er is volgens hem "meer aan de hand dan wat men zegt". Gajadien merkte nog op dat dit een tipje van de sluier is. Hij vroeg minister Alice Amafo overzichten te presenteren van huurauto's en de gebouwen.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April