starnieuws

Hooghart wil lijmpoging PL en NDP ondernemen

05 May 2014, 06:00

Ronald Hooghart (rechts) en Paul Somohardjo tijdens de proclamatie van de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling. (Foto: Raoul Lith)
Ronald Hooghart, voorzitter van de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO), is van plan om een lijmpoging te ondernemen tussen Pertjajah Luhur (PL) en de Nationale Democratische Partij (NDP). Dit zal gebeuren vóór de verkiezingen van mei 2015. Hooghart zegt aan Starnieuws dat hij graag wil samenwerken met beide partijen. Deze combinatie is volgens hem in staat om de regeermacht te verwerven.

Hooghart heeft op de massabijeenkomst van PL zaterdagavond het woord niet gevoerd, omdat hij laat was aangekomen. Hij was net als VHP-voorzitter Chan Santokhi wel op het feest, maar niet tijdens het formele gedeelte. Partijvoorzitter Paul Somohardjo had beloofd dat er een politieke aardverschuiving zou komen. Deze is uitgebleven zaterdagavond. "De VHP-voorzitter, die ook coördinator is van het Nieuw Front kon door politieke activiteiten niet op tijd aanwezig zijn. Wij waren ook bezig met een live-uitzending waarvoor de zendtijd vooraf was afgesproken. Maar deze maand nog zal het duidelijk worden wat ik bedoel met een politieke aardverschuiving. Er wordt een intentieverklaring getekend met politieke partijen om samen te werken", verduidelijkt Somohardjo.

Belangen werkers
“Het is niet mijn beslissing dat de PL uit de regering is gekieperd, maar het is geen besluit dat ik zo goed vindt”, zegt de PBO-voorzitter. Hij merkt op dat zijn partij een verbondenheid heeft met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), waar hij voorzitter van is. Hij vindt dat de belangen van de werknemers het beste behartigd kunnen worden in het machtscentrum. Daar kan dan invloed op het beleid worden uitgeoefend, meent Hooghart.

Volgens de PBO-topman is het een normaal verschijnsel dat politieke partijen problemen met elkaar hebben en naderhand toch samen met elkaar werken. Hij stelt dat hij als CLO-man met niemand ruzie mag hebben, maar mensen hebben verschillende inzichten.
Wat betreft de verhoudingen tussen PBO en andere politieke partijen, deelt Hooghart mee dat er formeel geen gesprekken zijn geweest over eventuele samenwerking.

Raoul Lith

Advertentie