starnieuws

Dc Pinas schakelt BOG in voor aanpak vleermuizen

04 May 2014, 16:30

Dc Ivonne Pinas en delegatie in gesprek met de kapitein.
Een delegatie onder leiding van districtscommissaris (dc) Ivonne Pinas van Brokopondo bracht samen met deskundigen van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) een bezoek aan de dorpen Banafowkondre, Baikoetoe en Pikinpada. Zij hebben zich georiënteerd in het gebied dat last heeft van vleermuizen en wormen.

Tijdens een eerder bezoek aan Duatra heeft de dc een situatie meegemaakt waarbij mensen door vleermuizen zijn gebeten. Hiervan was zij eerder niet op de hoogte, waardoor zij gelijk besloot om dit probleem aan te pakken, meldt het Burger Informatie Centrum Brokopondo.

BOG heeft vastgesteld dat er wel vleermuizen aanwezig zijn, maar dat er niet van een plaag kan worden gesproken. Geconstateerd is dat er veel bouwvallige huizen in de dorpen zijn, waardoor de vleermuizen goed kunnen gedijen. Afgesproken is dat de vervallen bouwsels opgeruimd zullen worden. Nadat de delegatie van het BOG verslag heeft uitgebracht aan de leiding, zal in overleg met de dc overgegaan worden tot bestrijding van de vleermuizen. Er zijn geen wormen ontdekt door het BOG.

Advertentie