starnieuws

IMT dichtbij prolongatie landstitel

04 May 2014, 02:00
Landskampioen Inter Moengo Tapoe heeft met nog twee wedstrijden te gaan zaterdag te Meerzog een belangrijke stap gezet tot prolongatie van de landstitel. Excelsior werd in eigen huis na een 1-0 ruststand met 4-1 weggestopt.
Dit duel werd wederom een wedstrijd van Kareem 'Caatje' Kwasie die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

IMT had duidelijk zin in een winstpartij om zich zo alvast te verzekeren van het semi-kampioenschap. Met goed combinatiespel werd de thuisploeg keer op keer onder druk gezet. De verdediging van IMT had nauwelijks moeite met de aanvallen van Excelsior.
Kwasie keerde halverwege de eerste helft goed weg van Malcolm Weibolt. Hij werd achterna gezeten en in de 16 m werd hij van achteren getackeld. Arbiter Johannes Dolaini floot voor een penalty. Jimmy Patrick belastte zich met deze penalty en maakte geen fout. Hierna werd het spel veelal op het middenveld uitgevochten. Excelsior zette enigszins druk op de verdediging van excelsior in de laatste minuten van deze helft.

In de tweede helft probeerde Weibolt middels een prachtig genomen vrije trap zijn fout van de eerste helft goed te maken. Echter werd zijn schot prachtig gestopt door doelman Obrendo Huiswoud. Kwasie werd vanuit rechts goed aangespeeld door Romano Stekkel. Kwasie kreeg de bal op links en met enkele goede schijnbewegingen kapte hij naar binnen en schoot de bal het doel in 2-0.

Rode kaart
Na dit doelpunt leek de wedstrijd in handen van IMT te zijn. Echter dreigde het geheel te ontaarden. Joel Baja kreeg zijn tweede gele kaart en was verplicht de kleedkamers op te zoeken. Ronnie Brunswijk die als reserve speler op de bank zat, ageerde tegen deze rode kaart van Baja. Ook hij kreeg een rode kaart. De wedstrijd dreigde verder te ontaarden, doordat ook de tafelofficial werd aangevallen. De politie werd erbij gehaald en na enige minuten van onderbreking werd het spel hervat. Ook aan de zijde van Excelsior viel er een rode kaart.

Verdediger Ricardo da Silva was genoodzaakt aan de voetrem te trekken toen Kwasie met snelheid hem probeerde te passeren. Met 10 tegen 10 man op het veld, lukte het IMT toch nog te scoren. Caatje draaide op het middenveld goed weg van zijn verdediger en ging alleen op het doel van Richard Reynolds. Hij omspeelde doelman Reynolds ook prachtig en tikte in een leegstaand doel 3-0 in voor IMT. Giovanni Waal zetten een schepje boven op. Op aangeven van Romano Stekkel kreeg hij Reynolds voor zich. Hij kapte naar binnen en schoot raak: 4-0. Wensley Christoph redde de eer voor de thuisploeg met een loeier vanuit links. De eindstand in deze ontmoeting: 4-1.