starnieuws

Poging tot verkrachting afgestraft met twaalf maanden

03 May 2014, 15:30
Armand B. heeft in zijn dronkenschap geprobeerd zijn zwageres te verkrachten op 5 januari 2014. Voor deze handeling heeft rechter Marie Mettendaf Armand B. een celstraf opgelegd van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Het slachtoffer lag in haar bed toen ze plotseling merkte dat de Armand B. haar deur probeerde open te krijgen. Zij stootte de kamerdeur dicht maar hij bleef duwen. Ook raakte hij haar borsten aan. Zij duwde hem omver. De man was in een onderbroek en een T-shirt gekleed.

Armand B. heeft een goede proceshouding gehad. Hij kon zich niet alles van het voorval herinneren, omdat hij dronken was. Hij was de woning van zijn zwageres via het keukenraam binnengedrongen. De veroordeelde heeft spijt van zijn handeling en is voor het eerst in aanraking met justitie gekomen.
Advocaat Vallery Piqué voerde aan dat zijn cliënt zodanig onder de invloed van alcohol was dat hij zich weinig van het voorval kon heugen. Volgens de raadsman moet dit als een incident beschouwd worden. Het is wel in strijd met de wet, stelde de advocaat.

Mettendaf merkte op dat het slachtoffer zich heeft kunnen verdedigen. Maar, het gevoel van veiligheid is er niet meer bij haar aanwezig. Daarnaast is zij in haar privacy geschonden. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van twaalf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Wanita Ramnath

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April