starnieuws

Somohardjo vraagt vergeving voor meewerken amnestiewet

02 May 2014, 14:35

Paul Somohardjo, fractieleider Volks Alliantie/Pertjajah Luhur.
Parlementariër en voorzitter van de Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, heeft de samenleving om vergeving gevraagd voor het meewerken dat in april 2012 de amnestiewet werd aangenomen in het parlement. ”Ik heb er spijt van mee te hebben gewerkt; het was een fout. Maar ik heb het gedaan omdat ik geleerd heb om te vergeven. Ik had gedacht dat de verdachten berouw zouden tonen, zich nederig zouden opstellen en spijt zouden betuigen, maar het tegendeel is gebeurd. Ze denken nu dat ze God zijn”, zei Somohardjo op emotionele toon.

De politicus verontschuldigde zich publiekelijk voor deze fout bij familie, vrienden, organisaties, de nabestaanden van de decembermoorden en de totale gemeenschap. Hij vroeg op zijn beurt amnestie voor het verlenen van amnestie. Die amnestie kan de gemeenschap geven door in mei 2015 te kiezen voor een rechtsstaat en niet voor een machtsstaat.

Somohardjo die vandaag zijn 71ste verjaardag viert, was de eerste spreker bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling in het parlement. Het kostte hem grote moeite om op aandringen van parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zich te houden aan een inhoudelijke behandeling van de begroting. Overigens vindt hij de begrotingsbehandeling geen prioriteit. Somohardjo heeft vrijwel een uur lang politieke statements gemaakt over het uitzetten van zijn partij uit de regeercoalitie. Dit viel niet in goede aarde bij zijn vorige coalitiepartners en leidde tot felle discussies.


Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April