starnieuws

85 gelukkige gezinnen van woningen Waterland

01 May 2014, 02:00

Agatha Ramdas krijgt de eerste sleutel van president Desi Bouterse. (Foto: René Gompers)
“When I’m on your shoulders you raise me up to more than I can be” zong Chrislean Rotsburg vol overgave. Zij bezong president Desi Bouterse uit dankbaarheid voor “de bereikte mijlpaal” in haar leven: een eigen huis. Woensdag hebben op Waterland in het district Para vijfentachtig personen de sleutels en bijbehorende documenten van hun huis ontvangen. Het is de tweede keer dat in het district Para een woningbouw project van de overheid is opgeleverd.

In 2012 zijn op Redi Doti twintig huizen opgeleverd en overgedragen. “Dit alles is pas het begin. Over niet al te lange tijd zullen we hier weer zijn om nog meer sleutels te overhandigen”, voorzag Jerry Miranda, districtscommissaris van Para. Ricardo Panka, volksvertegenwoordiger van Para, deed uit de doeken dat Miranda een aantal gebieden heeft geïdentificeerd waar woonprojecten uitgevoerd kunnen worden. “Para biedt veel mogelijkheden voor de woningbouw. Daar spelen wij op in om de woningnood te minimaliseren.” Op Bernharddorp wordt binnenkort een aantal woningen opgeleverd terwijl Para City nog in ontwikkeling is.

Panka hoopt dat er meer gedaan zal worden voor de mensen die buiten de boot vallen bij het aanvragen van een huis. “Sommige mensen zijn afgevallen óf door teveel schulden, óf omdat ze een ander model in gedachten hadden, óf omdat ze hier te ver vonden. Het ergste vond ik de mensen die gewoon niet in aanmerking kunnen komen, terwijl hun nood heel hoog is. Ik hoop dat wij manieren kunnen vinden om deze groep tegemoet te komen.” Op Waterland komen er uiteindelijk meer dan honderd huizen te staan. De woningen zijn opgezet door bouwbedrijf Soekroela.

President Bouterse was op zijn beurt dankbaar “voor het volk dat wel gelooft dat deze regering de job kan klaren.” Hij gaf aan geen boodschap te hebben aan de kritiek op het woningbouwproject. “Wij gaan verder. De komende tijd zal er veel gebeuren op dit gebied”, maakte Bouterse bekend. Sonny Patra, één van de huiseigenaren zong Bouterse ook toe. Hij riep zijn nieuwe buren op om samen het beste van te maken op hun nieuw adres. “U gaat een lekkere tijd tegemoet”, sprak Miranda de nieuwe bewoners van Waterland toe. “U gaat niet meer terug willen.”

René Gompers

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April