starnieuws

Atlético maakt finale tot Madrileense derby

30 Apr 2014, 18:40
Atlético Madrid heeft zich na een sensationele overwinning op Chelsea, geplaatst voor de Champions League finale. Hiermee wordt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen een historische Madrileense derby. Real Madrid had zich reeds geplaatst ten koste van Bayern Munchen. Op zaterdag 24 mei zullen Real Madrid en Atlético Madrid in Lissabon (Portugal) uitmaken, wie de beste club is in Europa.

Na een doelpuntloze eerste ontmoeting in Madrid, moest Chelsea vandaag voor eigen publiek proberen te scoren en Atlético het scoren te verhinderen, om zich zo een ticket te verschaffen naar de finale van het kampioenenbal. De gastheer kwam nog op voorsprong door een doelpunt van Fernando Torres, maar kort voor rust bracht Adrian Lopez de bezoekers langszij. Dit was het keerpunt in de wedstrijd, omdat Chelsea nu moest winnen. Een gelijkspel legde namelijk geen zoden aan de dijk, vanwege het uitdoelpunt van Atlético .

Na de rust moest Chelsea dus de aanval opzoeken, hetgeen ook bleek uit de wissel, waarbij Samuel Eto'o werd ingebracht. Deze wissel pakte niet goed uit, want het was uitgerekend Eto'o, die Diego Costa in het strafschopgebied neerhaalde en zo een strafschop veroorzaakte. Diego Costa maakte geen fout vanaf de elf meter en bracht de stand op 2-1 in het voordeel van de gasten. Chelsea had nu 2 doelpunten nodig en ging volop in de aanval, hierdoor kreeg Atlético Madrid meer ruimte in de verdediging van Chelsea. Arda Thuran scoorde uit een goed opgezette uitbraak het derde doelpunt voor de gasten en maakte een eind aan alle illusies van Chelsea: 3-1.

Atlético Madrid heeft zich zo geplaatst voor een historische Champions League finale tegen stadsgenoot Real Madrid. Was de vorige editie nog een Duitse aangelegenheid, ditmaal is het een geheel Spaanse finale.