starnieuws

Incident clip afgedaan voor Sanatan Dharm én regering

29 Apr 2014, 11:38

Vicepresident Robert Ameerali (beeld: live feed DNA)
Voor de religieuze organisatie Sanatan Dharm én de regering is de muziekclip op STVS afgedraaid, op een juiste wijze afgehandeld. Vicepresident Robert Ameerali heeft vandaag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat hij gesproken heeft over deze zaak met de voorzitter van Sanatan Dharm, Kries Nannan Panday. De regering heeft alvast mondeling haar verontschuldiging aangeboden. Dit zal ook nog schriftelijk geschieden.

Op Goede Vrijdag is er een clip vertoond via de STVS waarin Hindoe-beelden te zien waren. In het liedje werd bezongen dat de beelden ervoor zorgen dat het niet goed gaat met Suriname. Hindostanen werden 'koeli's' genoemd. Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) sloeg alarm hierover. Hij was verontwaardigd over deze zaak en zei dat het niet om een incident ging.

Clifton Limburg, lid van de raad van toezicht van STVS, die de tijdelijke leiding heeft over het staatsmedium, bood gelijk zijn excuses aan. Dit deed hij naar Sanatan Dharm toe en de gemeenschap. Hij schreef namens de STVS een brief naar Sanatan Dharm. De samenleving kreeg de garantie dat deze zaak zich niet zal herhalen. De STVS respecteert alle godsdiensten. Assembleeleden kaartten deze kwestie aan in het parlement gisteren. De gemoederen liepen hoog op. De coalitie vond dat politiek met deze zaak wordt bedreven. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vroeg de regering om zich uit te spreken over deze kwestie. Dit is vanmorgen ook gebeurd. Gehoopt wordt dat hiermee de rust weer is teruggekeerd. Nannan Panday heeft gisteren via Bakana Tori bij Limbo reeds gezegd dat deze zaak voor hem is afgedaan.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April