starnieuws

Bee wil dat regering OGS ontbindt

28 Apr 2014, 13:48

Waarnemend fractieleider A Combinatie, Marinus Bee.
De fractie van A Combinatie wil dat de commissie Ordening Goudsector (OGS) wordt ontbonden. Deze commissie zou volgens waarnemend fractieleider Marinus Bee niet voldoen aan de doelstellingen en kost het land bijzonder veel geld.

Bee deed deze oproep tijdens de behandeling van de begroting. Hij is de eerste spreker die aan het woord is gekomen tijdens de behandeling. Bee haalde aan dat er veel kosten worden gemaakt door de OGS. Vorig jaar is er SRD 26 miljoen uitgegeven voor ordening van de sector. Er zijn volgens het coalitielid te weinig verdiensten tegenover de kosten.

"De commissie zou de staatsinkomsten verhogen en de veiligheid opvoeren". Dit is volgens Bee niet het geval. Volgens hem is er ook sprake van belangenverstrengeling. A Combinatie vindt dat er geen vertrouwen is in de OGS. Er is ook onvoldoende transparantie. De richtlijnen op de goudvelden zijn onduidelijk. Daarom vraagt Bee om de commissie te ontbinden en de taken over te hevelen naar bestaande ministeries.

De openbare vergadering is zoals gepland rond 11 uur geopend door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Er was voor de geplande tijd al quorum. De vergadering moest worden geschorst omdat de STVS er niet was. De vergaderingen worden door deze staatszender vastgelegd voor het parlement. Iets na half twaalf werd de vergadering hervat. Toen bleek dat vicepresident Robert Ameerali er niet was om de nieuwe ministers voor te stellen. Om 12.00 uur kon de vergadering beginnen. De begrotingsbehandeling wordt ook bijgewoond door president Desi Bouterse.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April