starnieuws

Huishoudelijke vergadering testcase maandag

27 Apr 2014, 04:00
De Nationale Assemblee komt na de politieke perikelen maandag om 10 uur in huishoudelijke vergadering bijeen. Voor 11 uur is er een openbare vergadering uitgeschreven om de begroting voor 2014 te behandelen. De huishoudelijke vergadering wordt gezien als een testcase. Alle 26 leden van de coalitie (Mega Combinatie en A Combinatie) moeten aanwezig zijn om te kunnen vergaderen.

Het assembleelid Carl Breeveld heeft aangegeven quorum te zullen verlenen. Hij vindt het de plicht van elk assembleelid om ervoor te zorgen dat De Nationale Assemblee kan vergaderen. Nieuw Suriname, die formeel ook deel uitmaakt van de coalitie, verleent vaak wel quorum. De twee parlementariërs van Nieuw Suriname, Harish Monorath en Premdew Lachman zullen niet aan alle begrotingen hun goedkeuring geven.

In de huishoudelijk vergadering is het belangrijkste agendapunt 'bespreking spreektijd begrotingsbehandeling dienstjaar 2014'. Starnieuws verneemt dat alle leden een uur spreektijd hebben om de begroting in drie ronden te behandelen. Nu Pertjajah Luhur in de oppositiebanken terecht is gekomen, heeft de coalitie in principe 26 uren spreektijd. De andere partijen hebben 25 uren. Alle partijen zullen een strategie bepalen om de toegemeten tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Advertentie