starnieuws

Jerry Oldenstam: 'Telesur kent geen privacywetgeving'

26 Apr 2014, 08:00
Alle privégegevens van een post paid telefoonabonnee zijn bij zijn vrouw beland. Dit speelde al vanaf december 2013. Een werknemer van het Telesur-kantoor aan de Zonnebloemstraat, heeft zich geleend om alles uit te printen voor de vrouw van Jerry Oldenstam. Het abonnement staat op naam van de benadeelde. Oldenstam kan zich niet voorstellen dat informatie van klanten 'vreselijk lekt’ bij het grote telecombedrijf.

Oldenstam zegt aan Starnieuws dat zijn vrouw hem exact heel wat privégegevens kon vertellen. Hij schrok zich een aap toen hij alle documenten voor zich zag liggen. Een werknemer van het kantoor ging erg ver en heeft voor bijna huisvredebreuk gezorgd. De werknemer zocht alles voor mevrouw Oldenstam uit. Met wie hij sprak, hoe vaak hij sprak, in welke omgeving hij zich op dat moment bevond en hoe vaak hij met bepaalde mensen gesproken heeft. Uiteindelijk werd er een soort analyse gemaakt. Een bepaald persoon werd eruit gelicht. Haar adres en telefoonnummer werd doorgespeeld aan mevrouw Oldenstam. Daarnaast werd ook het telefoonnummer van de partner van die persoon doorgespeeld. Dit alles werd met de hand geschreven op een velletje papier door de werknemer.

Oldenstam deed een aangifte bij de politie. Ook de persoon wiens gegevens lekte, heeft een aangifte van bedreiging gedaan bij de politie. “Dit alles heeft hem slapeloze nachten bezorgd. De schoolprestaties van mijn kind gingen ook achteruit. Mijn relatie heeft vreselijk eronder geleden en onschuldige mensen zijn erbij betrokken. Mensen met wie ik een zeer professionele band heb. En dan wacht ik nog steeds op een antwoord van Telesur. Dit kan toch niet? De persoon werkt nog steeds daar en ik hoorde het al van anderen dat mensen zo gemakkelijk aan informatie kunnen komen, maar nu heb ik het zelf ervaren”, deelt Oldenstam zeer teleurgesteld mee.

Na het gebeuren heeft Oldenstam contact gemaakt met toppers van Telesur. Van hen heeft hij vernomen dat hij een brief zou ontvangen van de directie. Helaas, heeft hij nog niks hiervan gemerkt. Aan Starnieuws zegt een topper dat de zaak diepgaand onderzocht wordt, waardoor de zaak tot klaarheid wordt gebracht.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April