starnieuws

13-jarig meisje bedreef vrijwillig seks met verdachte

26 Apr 2014, 04:00
Een dertienjarig meisje verklaarde op de rechtszitting donderdag dat zij vrijwillig twee keren seks heeft gehad met haar vriend, de volwassen verdachte Guillermo E. Het meisje leerde de verdachte in de tourbus kennen. Zij hadden daarna ruim drie maanden lang telefonisch contact met elkaar. De feiten zijn gebeurd zonder dat de moeder van het meisje iets van af wist. Toen zij erachter kwam, schakelde zij de politie in.

De tiener verklaarde dat zij de verdachte voorgehouden had dat zij vijftien jaar oud was. De verdachte heeft al een kind met een ander vijftienjarig meisje. Hiervan was het slachtoffer op de hoogte. Zij vertelde dat zij erg verliefd op hem was en van hem houdt.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, vroeg het meisje of zij niet bang was dat zij zwanger zou raken en dan op deze jeugdige leeftijd opgescheept zou zitten met een baby. Beide keren hebben het meisje en de verdachte onbeschermd seks gehad.

Advocaat Anastacia San A Jong vroeg rechter Marie Mettendaf of haar cliënt voorlopig in vrijheid gesteld mag worden. Zij voerde aan dat er geen vluchtgevaar bestaat. Het slachtoffer wilde zelf seks hebben met de verdachte die voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie.

Mettendaf wees het verzoek van de advocaat af. Zij voerde aan dat de wet minderjarige kinderen beschermt en dat de verdachte ‘nee’ had kunnen zeggen tegen het meisje. Ouderen moeten kinderen beschermen. Deze zaak zal op 8 mei verder behandeld worden.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March