starnieuws

Ravage veroorzaakt door dronkenlap was ‘geen opzet’

24 Apr 2014, 15:00
De politie heeft alleen het rijbewijs ingevorderd van de 45-jarige Rajinderkumar R. die in dronken toestand aan het verkeer heeft deelgenomen en lichamelijk letsel en schade aan goederen heeft veroorzaakt. De dronken man was met hoge snelheid op twee bromfietsers en een pompbediende ingereden. Deze mensen hadden het geluk aan hun zijde en mochten na medische behandeling naar huis.

De politievoorlichting licht toe dat de man niet is aangehouden, omdat er geen sprake was van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Ook zou de vernieling van de brandstofpompen van een pompstation niet met opzet zijn geweest, zegt de politie en was het geen vernieling in strafrechtelijke zin.

Na ontnuchtering is de dronkenlap voorgeleid bij een hulpofficier van justitie, in deze een inspecteur van politie. Hierna is hij na afstemming met het Openbaar Ministerie na verhoor, heengezonden. Deze zaak zal verder door het Openbaar Ministerie worden afgehandeld binnen de mogelijkheden die bij wet zijn vastgesteld, geeft de politie aan.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April