starnieuws

Marlon Budike neemt plaats in van Pollack

24 Apr 2014, 01:00

Marlon Budike, fungerend voorzitter NPS-Commewijne.
Marlon Budike, NPS-topper van de afdeling Commewijne tevens districtsraadslid, heeft de plaats van Remi Pollack, die nu districtscommissaris (dc) is geworden, overgenomen. Budike is nu fungerend voorzitter van NPS Commewijne. De benoeming van Pollack heeft voor veel verwarring gezorgd.

"Een deel van de afdeling is in hoerastemming, terwijl het andere deel in twijfel verkeert en vraagtekens plaatst achter zijn benoeming'', stelt Budike. Hij zegt het niet normaal te vinden dat Pollack als NPS'er een functie heeft aanvaard van de 'vijandige' partij. ''Maar wij gunnen het hem. Het was de droom van Pollack om dc te worden en dat is hij geworden. Bovendien is hij niet geroyeerd uit de partij en blijft hij NPS'er. Ook mag een dc zich niet actief met politiek bemoeien als hij eenmaal functioneert. Hij moet werken voor het hele district'', meent Budike. Hij vindt dat de tijd zal bepalen of deze manier van werken wel werkt in de Surinaamse maatschappij. ''Time will tell''.

Budike zegt dat de NDP niet moet denken dat ze leden van de NPS aftroggelt. ''Laat me een ding duidelijk stellen en dat is dat men ook niet moet denken dat de NPS stuurloos is. Laat niemand met verhalen komen. Ik weet het beter''. Budike zegt dat de afdeling Commewijne tot nu toe in stilte de kernen in de verschillende ressorten heeft geïnstalleerd. ''Wij hebben niet veel kapitaal om mee te smijten, daarom doen wij onze campagnevoering in stilte''. Vanaf de maand juni zal er echter een verandering hierin komen en zal de partij hardere campagne voeren.

ASP

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April