starnieuws

Minister HI springt in 'rijdende trein'

23 Apr 2014, 23:00

De nieuwe minister van HI wordt bij zijn aankomst op het ministerie opgevangen door goed opgekomen Abop-aanhangers. (Foto: HI)
Minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie (HI) gelooft in teamwork, resultaatgerichtheid en open communicatie met zijn personeel. Tosendjojo heeft bij zijn aantreden vandaag de aanwezige ambtenaren beloofd dat hij zal zorgen voor een optimale werksfeer.

De Abop-aanhangers waren massaal opgekomen om hem op te vangen bij het ministerie. Hij zei dat hij stapte in een al vier jaar rijdende trein en gaf tijdens zijn speech een beeld van de rol van het ministerie van Handel en Industrie binnen het totale beleid van de regering.

Volgens Tosendjojo heeft het ministerie een voorhoede rol bij de regionale en economische integratie van Suriname in de regio en andere blokken. Het beleid moet gericht zijn op het attractief maken van Suriname om zaken te doen, zodat het land sprongen kan maken op de Wereld Bank ranking, zei hij. Ook heeft het ministerie een voorhoede rol in het stimuleren van bedrijven, vooral de kleine en middelgrote bedrijven in Suriname, waarbij ook de consument beschermd moet worden.

Tosendjojo benadrukte dat hij met de stakeholders intensief in overleg zal blijven, zodat er gezamenlijk gewerkt kan worden aan een sterke Surinaamse economie met welvaart en een hogere standaard voor eenieder, zegt de voorlichting van HI.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April