starnieuws

Limburg biedt Sanatan Dharm zijn verontschuldiging aan

22 Apr 2014, 16:00

Clifton Limburg, belast met de waarneming bij STVS. (Foto: gov.sr)
Clifton Limburg, tijdelijk belast met de waarneming bij STVS, biedt Sanatan Dharm én de Surinaamse gemeenschap zijn verontschuldiging aan. Er is op Goede Vrijdag een muziekclip vertoond op kanaal 8, waarbij Hindoebeelden negatief werden bezongen en ook het woord 'koelie' gebruikt werd. Dit zou de reden zijn waarom Suriname 'no man draai zonder Jezus'.

Het hoofdbestuur van de Sanatan Dharm zegt in een verklaring:
- de belijders van de Sanatan Dharm zijn diep gekwetst door deze laster.
- de leiding van de STVS dient beter op te letten om deze clip op een staatsmedium en nota bene in het Paasweekend uit te zenden.
- als dit de toekomst voor niet Jezus aanhangers in onze multireligieuze samenleving zal zijn, dan is het een slechte zaak. Immers we gaan vanouds vreedzaam en respectvol met elkaars godsdienst.

Limburg zegt dat hij deze kwestie besproken heeft met het hoofd van de Programmadienst bij STVS. "Wij respecteren eenieders geloof, we leven in een multi-etnische samenleving. Deze clip is terstond verwijderd. Ik zal schriftelijk mijn verontschuldiging namens de STVS aanbieden aan de Sanatan Dharm", stelt Limburg. Hij erkent dat er een ernstige fout is gemaakt. Dit had niet mogen gebeuren. De STVS is een staatszender en is voor het gehele land, benadrukt Limburg.

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April