starnieuws

Monorath: Adviezen aan Juspol, geen 'conflict of interest'

22 Apr 2014, 04:00
Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is een overeenkomst aangegaan met de jurist Harish Monorath (die ook parlementariër is van Nieuw Suriname) voor het verrichten van enkele diensten. De raad van ministers heeft het voorstel van minister Edward Belfort goedgekeurd. Intussen heeft directeur Inez Huijzen-Sedney in een circulaire kenbaar gemaakt dat Monorath belast wordt met adviezen aan de minister. Aan het personeel wordt gevraagd alle medewerking te verlenen aan Monorath.

Monorath om verduidelijking gevraagd, zegt aan Starnieuws dat ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk hem vorig jaar had benaderd om te helpen met juridische aangelegenheden op Justitie en Politie. "Ik had tijdens de begrotingsbehandeling vorig jaar commentaar op een aantal zaken. Toen vroeg Brunswijk mij om een bijdrage te leveren. Ik heb besloten om te helpen, waardoor verschillende wetten kunnen worden klaargestoomd voor behandeling", zegt Monorath.

"Ik zie het niet als conflict of interest. Ook niet in de functie van deken van de Surinaamse Orde van Advocaten", stelt Monorath. Hij merkt overigens op dat hij nog geen contract heeft getekend, maar inderdaad toegezegd heeft voor een jaar zijn diensten te verlenen. Monorath heeft via diverse media al aangekondigd dat hij voor enkele begrotingen zal stemmen, waaronder ook Justitie en Politie. "Maar dit betekent niet dat ik mij niet kritisch zal opstellen", garandeert Monorath. Hij zegt wel te beseffen dat nu alles politiek wordt bekeken, "maar deze toezegging is sinds september vorig jaar", benadrukt Monorath.

Advertentie