starnieuws

Breaking news: ABOP mag minister HI leveren

18 Apr 2014, 19:36
Coalitiepartner ABOP mag invulling geven aan het ministerie van Handel en Industrie (HI). Assembleelid Marinus Bee deelt Starnieuws mee dat partijvoorzitter Ronnie Brunswijk een spoed structurenvergadering vandaag heeft belegd hierover.

Brunswijk heeft van president Desi Bouterse de mededeling gekregen dat hij de opengevallen plaats mag invullen. Bee zegt dat Brunswijk heeft aangegeven dat zo snel mogelijk een kandidaat moet worden voorgedragen, zodat de nieuwe minister gauw kan worden benoemd. Na de voordracht moet door het Openbaar Ministerie nog een antecedenten onderzoek plaatsvinden. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Binnenlandse Zaken gaan naar de NDP.

"Nu gaan wij intern na wie het beste in aanmerking komt om leiding te geven op Handel en Industrie", zegt Bee. "Wij zijn al begonnen om onze voelhorens uit te steken", geeft de congresvoorzitter van de 'gele partij' aan. Hij merkt op dat de structuren bijzonder ingenomen zijn met deze nieuwe ontwikkeling. De ABOP zwaait nu de scepter op Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling, Sociale Zaken & Volkshuisvesting en Transport, Communicatie en Toerisme. Ook de post van vicepresident wordt ingevuld door deze partij. Vicepresident Robert Ameerali is lid van het congresbestuur van de ABOP.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April