starnieuws

Santokhi: Volk moet niet de dupe worden van machtsspel'

16 Apr 2014, 01:00

VHP-voorzitter Chan Santokhi
De voorzitter van de VHP, Chan Santokhi vindt dat het volk niet de dupe moet worden van een politiek machtsspel. Dit zegt hij naar aanleiding van de uitzetting van de Pertjajah Luhur (PL) uit de coalitie door president Desi Bouterse. De VHP-top heeft de situatie geanalyseerd in een speciale spoedvergadering.

"Het was al te voorspellen dat de PL uit de coalitie zou worden gezet. Als het niet voor de begrotingsbehandeling zou geschieden, zou dat wel het geval zijn daarna", meent Santokhi. Volgens hem heeft Bouterse de eerste stap gezet om meerdere partners binnen de coalitie eruit te halen. De VHP-voorzitter vindt dat de uitzetting van de PL puur om een machtspositie gaat, waarbij het volk de dupe van kan worden. Nu de coalitie afgeslankt is, verwacht Santokhi dat diverse beleidsgebieden niet zullen worden aangepakt zoals het moet. Dit heeft weer als gevolg dat de regering instabieler wordt.

"We hebben altijd rekening gehouden met het feit dat de regering naarmate het verkiezingsjaar nadert, instabieler zou worden. Iedereen wist al dat er sprake was van instabiliteit, wantrouwen, communicatie problemen en tegenwerking. Dit alles was voorspelbaar", stelt Santokhi. Hij zegt dat aangezien de coalitie heeft getoond niet de verantwoordelijkheid te kunnen dragen om te regeren, de regering liever het mandaat terug moet geven aan het volk. "Regering u zit daar niet voor u zelf maar voor het volk en u bent daar gezet door het volk. Als u niet meer in staat bent te regeren, geeft het volk het mandaat terug en schrijft u vervroegde verkiezingen uit", aldus Santokhi. Hij zegt dat zijn partij zich niet zal laten afleiden, maar juist voorbereid om de regeerverantwoordelijkheid terug te nemen.

ASP

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April