starnieuws

Bouterse: ‘Ik ga niet met vuil smijten’

15 Apr 2014, 11:27

De persconferentie van president Desi Bouterse
President Desi Bouterse heeft niet de behoefte om met vuil te smijten over zaken die de Pertjajah Luhur en haar leiding raken. “Ik denk niet dat u van mij verwacht dat nadat wij als partners hebben samengewerkt, ik hier met vuil ga smijten,” stelt hij tijdens de persconferentie die nu gaande is.

Hij vindt dat de in ongenade gevallen partner Paul Somohardjo de pers heeft gebruikt om zaken door elkaar te gooien. Toch zal de president “als de pers dat vraagt” ingaan op bepaalde zaken die de PL-leider in de pers heeft gezegd.
Bouterse stelt dat hij Somohardjo herhaaldelijk erop heeft gewezen dat hij zich niet laat chanteren of onder druk laat zetten. De gebruikelijke druppel voor Bouterse was dat PL de coalitie openlijk heeft gedesavoueerd en gechanteerd. “Je kan niet zeggen dat je in het gebouw bent, maar je hebt de presentielijst niet getekend.”

Het staatshoofd beklemtoont dat herhaaldelijk is gezegd dat “in zaken die wij als coalitie in De Nationale Assemblee moeten afhandelen, wij een team zijn.” Natuurlijk zijn er volgens Bouterse in elke samenwerking verschillen van mening en spanningen, maar die kunnen met overleg worden opgelost.

Advertentie