starnieuws

Somohardjo roept op tot alertheid

14 Apr 2014, 21:15

Paul Somohardjo
Het heeft niets te maken met chantagepolitiek of de quorumkwestie binnen De Nationale Assemblee. Het gaat om het ministerie van Binnenlandse Zaken, de sleutel van de verkiezingen. Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), heeft dit vanavond gezegd aan de structuren van de partij. Op die structurenvergadering heeft hij de totale bevolking opgeroepen alert te zijn in verband met de komende verkiezingen.

Er is met voorbedachte rade gehandeld, zegt Somohardjo, gelet op het feit dat er binnen zo een korte tijd al een opvolger is voor Soewarto Moestadja op Binnenlandse Zaken. De PL-voorman heeft zijn structuren eraan herinnerd dat toen Desi Bouterse president moest worden, of de amnestiewet moest worden aangenomen, er geen sprake was van chantage of verraad. “Vandaag krijgt de PL deze behandeling. De moor heeft zijn werk gedaan en mag nu heengaan,” stelt Somohardjo.

Hij heeft ook gesproken over de verdeel- en heerspolitiek die de NDP toepast, getuige dat vrijwel alle coalitiepartijen zijn gesplitst. Binnen de A Combinatie, Nieuw Suriname en de KTPI zijn er scheuringen. “Ook bij de Pertjajah Luhur is geprobeerd deze splitsing teweeg te brengen, maar dat is niet gelukt. Bovendien is ook geprobeerd de Abop en de PL tegen elkaar uit te spelen,” deelt Somohardjo de ontwikkelingen met de structuren. “Ik heb duidelijk aangegeven: samen uit, samen thuis.”

Ook het feit dat de Abop met minder zetels, beter is gepositioneerd heeft de PL-leider aangehaald. “De Abop is overgewaardeerd.” Ronnie Brunswijk ermee geconfronteerd, heeft gezegd dat de afspraak is dat Abop ervoor moet zorgen dat de voorzitter van het parlement werd gekozen. “Door verraad van Brunswijk is Simons gekozen.”

De PL-topman heeft zijn structuren erop gewezen dat de partij vanaf vandaag geen regeringsverantwoordelijkheid meer draagt. “Eigenlijk zijn we bevrijd! In de politiek hebben we geleerd geduld te hebben. We geloven in de opstanding. We kunnen rustig vallen, zoals gebeurd is vandaag, maar we zullen weer opstaan!”

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March