starnieuws

Twaalf maanden geëist voor het kappen van jongere broer

12 Apr 2014, 04:00
Tegen de verdachte Humphrey A. heeft officier van justitie, Reshmi Rathipal, een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. De verdachte heeft zijn jongere broer, die een moeilijk karakter heeft en drugsverslaafd is, met een houwer op diverse plekken gekapt op 21 februari te Klaaskreek.

Humphrey A. beweerde dat hij al moe was van zijn jongere broer die bij zijn moeder woont, terwijl de verdachte de zorg van haar op zich heeft genomen. Op die bewuste dag ging de verdachte naar zijn moeder en zag dat zij alleen thuis was. Zijn broertje beweerde dat hij een werk was gaan zoeken. Het botert niet tussen beide broers. Vijf jaren terug had Humphrey A. zijn broer al gekapt op zijn hoofd.

Op die bewuste dag in februari raakten beide broers in een gevecht. Buren hebben die twee uit elkaar gehaald en de verdachte ging de woning binnen. Zijn broertje schold hem uit en gilde dat hij deze keer Humphrey A. zou onthoofden. Deze uitlating viel niet in goede aarde bij de verdachte en hij werd woest. Hij pakte een houwer en ging ermee naar buiten. Volgens de verdachte had hij niet de intentie om zijn broertje ermee te verwonden, maar hij wilde hem slechts afschrikken. Het slachtoffer werd op verschillende plekken gekapt en hield ook veel striemen aan zijn lichaam over.

Verdient een kans
Rathipal merkte op dat de verdachte in feite niet in de beklaagdenbank hoort. “U bent al 59 jaar oud en u bent voor het eerst in aanraking gekomen met de justitie. Daarnaast hebt u de zorg over uw bejaarde moeder. Uit het buurtonderzoek is gebleken dat u een zeer rustige man bent. U verdient een gouden kans en wij hebben rekening gehouden met de omstandigheden. Daarom hebben wij een milde straf geëist. Hoe je het ook draait of keert, het blijft een strafbaar feit”, voerde Rathipal aan.

Advocaat Derby die zijn cliënt bijstaat, was het eens met het Openbaar Ministerie. De raadsman deed het verzoek om een mildere straf op te leggen, omdat verdachte de zorg van zijn bejaarde moeder heeft. Nu is er niemand die op haar kan letten. Daarnaast heeft zijn cliënt een zeer goede proceshouding gehad en hij heeft steeds de waarheid gesproken. Rechter Marie Mettendaf zal op 24 april vonnis vellen in deze zaak.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April