starnieuws

Twee jaar celstraf geëist tegen Balradj Jiawan

10 Apr 2014, 20:00
Tegen de verdachte Balradj Jiawan heeft officier van justitie, Reshmi Rathipal, twee jaar celstraf, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. Zij merkte op dat de verdachte met voorbedachte rade te werk is gegaan en dat hij niet eens een motief had. Daarnaast heeft Jiawan meegewerkt aan het proces en heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Op 14 januari ging de verdachte boos de winkel van de slachtoffers binnen en begon met een houwer in te hakken.

De winkelier kan zijn arm nog niet voor de volle honderd procent gebruiken. Hij heeft niet overal in zijn arm evenveel gevoel. Daarnaast is er niet vastgesteld wat de genezingsduur van de arm zal zijn. “Er was geen causaal verband en het is echt niet duidelijk wat het motief was. Er was gewoon niets aan de hand. Het slachtoffer en de verdachte zijn buren van elkaar. Er was een probleem met het voertuig van het slachtoffer en dat probleem was al opgelost. Dan gebeurt dit alles op een openbare plek, in het bijzijn van mensen”, voerde Rathipal aan.

Op een eerdere rechtszitting verklaarde Jiawan dat zijn jongere broer Balwant een aanrijding had gemaakt met de wagen van de winkelier. Om de reparatiekosten te dekken, zou hij sieraden van zijn moeder hebben verkocht. Hij ging naar de monteur om verhaal te halen, maar hij verstrekte geen informatie. Hij besloot naar de winkelier te gaan en kwam met zijn voertuig tegen een kippenkooi aan, waardoor de koplamp van zijn auto brak. Hij werd woest en begon op de winkelier in te hakken in de supermarkt.

Het slachtoffer verklaarde dat hij een vriendschappelijke band heeft met Balwant. Die vroeg de winkelier om zijn voertuig te lenen, zodat hij zijn moeder naar de dokter kon brengen. Hij was onder invloed van alcohol en veroorzaakte er een aanrijding mee. Balwant vroeg de winkelier om dit voorval geheim te houden en dat hij de kosten achteraf zou betalen aan de winkelier.

Balradj ging gewapend met een houwer de supermarkt binnen en begon in te hakken op de winkelier. Toen een vrouw het slachtoffer te hulp schoot, heeft Jiawan ook haar aangevallen. Bij het slachtoffer moest operatief worden ingegrepen. Een dag na het incident mocht hij naar huis.
Na zijn daad heeft hij de winkel verlaten en was ondergedoken. Op 23 januari heeft hij zich onder begeleiding van zijn advocaat Robby Denz, aangemeld bij de politie. Balradj wordt poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd. Op 24 april zal rechter Marie Mettendaf in deze zaak vonnis vellen.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April