starnieuws

Gezochte criminelen in de kraag gevat

10 Apr 2014, 13:37
De oproep van de politie om informatie heeft vruchten afgeworpen. Drie mannen zijn aangehouden die verdacht worden van beroving van een taxichauffeur op 19 maart. Hij werd beroofd van zijn auto, gouden halsketting, mobiele telefoon en andere persoonlijke stukken. Het slachtoffer moest vanuit de Hermitage Mall een taxirit rijden naar de Menckenbergstraat. In die straat is de taxichauffeur beroofd.

De camerabeelden, waarop twee van de verdachten te zien zijn, werden dinsdag vertoond vertoond aan de samenleving. Dezelfde middag belde iemand naar de politie en gaf bruikbare informatie over de twee verdachten die in beeld waren gebracht. De informatie is door de recherche van het bureau Nieuwe Haven uitgewerkt en heeft geresulteerd in de aanhouding en in verzekeringstelling van de twee mannen die in beeld waren.

Naast deze twee mannen, die van Guyanese afkomst zijn, is nog een man, een Surinamer, aangehouden. De politie meldt dat er nog meer strafbare feiten aan het licht zijn gekomen. Het gaat vermoedelijk om een criminele bende die zich onder andere schuldig maakte aan autodiefstal. De auto die op woensdag 19 maart was buit gemaakt, is inmiddels terug gevonden.

Advertentie