starnieuws

Directie en bond op één lijn over knelpunten bij STVS

10 Apr 2014, 16:30
De personeelsbond bij de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en de directie van het staatsmedium zijn het met elkaar eens dat knelpunten aangepakt moeten worden, waardoor het bedrijf beter zal functioneren. Het gesprek dat woensdagmorgen begon en vandaag is voortgezet, had volgens bondsvoorzitter Murwin Leeflang een goed verloop.

“Ik moet zeggen dat ik blij was te horen dat de standpunten van de bond niet onredelijk overkwamen”, zegt Leeflang aan Starnieuws. Bij het gesprek waren van de STVS aanwezig de voorzitter van de raad van bestuur, Vivian Gordon, die ook directeur is van het kabinet van de vicepresident, het gedelegeerd lid Clifton Limburg, die waarneemt als directielid en het hoofd van Human Resource management bij de STVS.

Basis gelegd
Het onderhoud heeft in ieder geval er in geresulteerd dat de vaste aanstelling van werknemers die daarvoor in aanmerking komen in orde wordt gemaakt en een basis is gelegd voor verdere gesprekken voor de collectieve arbeidsovereenkomst bij de STVS. Gordon en Limburg hebben aangegeven dat er een functiebeschrijving komt voor het personeel en dat daarvoor al een consultant is aangetrokken. Bond en directie zijn het met elkaar eens dat samen gekeken moet worden naar activiteiten die de productiviteit van het staatsmedium zal bevorderen.

De bond is volgens Leeflang geïnformeerd over komende activiteiten bij de STVS waarvan wordt verwacht dat die behoorlijke inkomsten binnenbrengen, zoals de uitzending van wedstrijden van het Wereld Kampioenschap Voetbal. De bond is voorgehouden dat er plannen zijn voor de bouw van een nieuwe studio voor de STVS. Hierover zijn al gesprekken gaande met een architect en een aannemer.
Leeflang zegt uit te kijken naar vervolggesprekken met de leiding bij de STVS en zegt dat nu er een goede basis is gelegd tussen bond en directie die behouden moet blijven.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April