starnieuws

Simons wil starten met begrotingsbehandeling 2014

09 Apr 2014, 02:00
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons wil de komende week eindelijk een begin maken met de openbare behandeling van de begroting voor 2014. Dit heeft zij dinsdag na afloop van de openbare vergadering duidelijk kenbaar gemaakt. Simons heeft bij de regering dan ook op aangedrongen dat deze week de wet aanpassing van het Wetboek van Strafrecht wordt afgerond en de gestelde vragen worden beantwoord.

Minister Soewarto Moestadja (Binnenlandse Zaken) die in het parlement de regering vertegenwoordigt, zei na afstemming met zijn collega van Justitie en Politie dat deze week geen antwoord kan worden gegeven op de gestelde vragen, omdat meer tijd nodig is. Dat zou betekenen dat de begrotingsbehandeling weer verschoven zou moeten worden. “Ik zeg alleen maar wat ik moet doorgeven”, zei Moestadja, reagerend op het gemopper dat volgde op zijn mededeling. Vanuit de oppositie en de coalitie wordt ook aangedrongen op de behandeling van de begroting. Simons die op het punt stond de vergadering te verdagen, zei dat zij op dat moment niet in discussie zal treden met de regering. “Ik verdaag de vergadering nu tot nader order, maar dat kan zijn tot aanstaande donderdag of vrijdag”, zei de assembleevoorzitter. Zij zal afstemmen met de regering.

De behandeling van de begroting is lange tijd uitgesteld, omdat het parlement eerst de sloten van 2010 en 2011 in behandeling heeft willen nemen. Deze waren ook al ingediend door de regering, maar enkele weken terug, teruggenomen door president Desi Bouterse. Simons had toen al gezegd dat de planning voor de begrotingsbehandeling daarmee in de war was gebracht. Zij zei toen wel dat zij vast van plan is deze maand de begrotingsbehandeling op de agenda te plaatsen.

Advertentie