starnieuws

Edgar Ritfeld zoekt recht in buitenland

07 Apr 2014, 14:00
Edgar Ritfeld houdt het voor wat betreft het 8 decemberstrafproces voor gezien in Suriname. Hij gaat zijn recht buiten Suriname zoeken. De verdachte in het 8 decemberstrafproces wil nog niet zeggen of hij naar de OAS stapt of naar Den Haag.

In een eerste reactie op zijn afwezigheid vandaag bij de voortgang van zijn zaak te Boxel, zegt Ritfeld aan Starnieuws dat de afwezigheid van hem en zijn advocaat onderdeel zijn van een strategie. Hijzelf is niet te spreken over het verloop van het proces. Het duurt hem veel te lang. “Eerst het trage verloop, daarna de aanname van de gewijzigde Amnestiewet, de schorsing van het proces, het aantekenen van hoger beroep, de uitspraak in zijn hoger beroep zaak en nu de verdere behandeling,” somt hij op. “Ik kijk niet meer naar de Krijgsraad in Suriname. Ik zal mijn zaak buiten Suriname aanvechten.”

Ritfeld wil niet diepgaand op de zaak ingaan en verwijst naar zijn advocaat. Hij wil wel kwijt dat hij diep teleurgesteld is dat hij als nationalist zijn recht in het buitenland moet zoeken. “Het enige dat ik wil is vrijspraak en zuivering van mijn naam,” stelt Ritfeld.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April