starnieuws

Fernandes vervangt 1 liter flesverpakking met Pet-fles

07 Apr 2014, 04:30

De nieuwe verpakking in 1-liter-Pet-flessen van Fernandes softdrinks. (Foto: Fernandes Bottling Company)
Geen glazen flessen meer, maar Pet-flessen. Daar geldt vanaf nu ook voor de Fernandes softdrinks en Coca Cola van 1 liter. Het bedrijf heeft in de afgelopen dagen in kleine hoeveelheden deze producten in de nieuwe verpakking gedistribueerd. In de komende dagen zal het grootste deel van de wederverkopers worden bevoorraad.

Fernandes Bottling Company heeft vorig jaar augustus de productie van Coca Cola als Fernandes softdrinks in glazen flessen gestopt. Hoge productiekosten en teruglopende verkoopcijfers waren redenen voor het bedrijf om de verouderde productielijn voor glazen flessen op te heffen. De oude productielijn is vervangen door een moderne variant voor recyclebare Pet-flessen.

In een verklaring zegt Fernandes dat hij hiermee tegemoet komt aan de wensen van de consument, gemak bij het afsluiten en meenemen van de Pet-flessen. De nieuwe productielijn biedt veel meer mogelijkheden voor nieuwe formaten, zegt het bedrijf. “De 1-liter-fles is de eerste.” Alle smaken van Fernandes softdrinks en Coca Cola zijn in de 1 liter verpakking te koop. De onderneming werkt eraan om ook de andere softdrinks in dit formaat te produceren.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April