starnieuws

ABOP wil historische clean-sweep in Marowijne

06 Apr 2014, 04:00

Leden van ABOP gaan huis aan huis om mensen over te halen om lid te worden van de partij.
De ABOP heeft nu twee zetels in Marowijne. Echter wil de partij bij de komende verkiezingen een historische clean sweep in dit district. Er wordt vooral zwaar gefocust op de etnische samenstelling van het district, om zo alle drie zetels in de wacht te slepen. Marowijne is een overwegend marrondistrict echter zijn de Javanen en Inheemsen ook goed vertegenwoordigd. Om de historische clean sweep te bewerkstelligen zal volgens ABOP-trekker in Marowijne Stefanus Ligorie, hard moeten worden gewerkt. Vooral de bijdrage van de Javaanse en Inheemse kiezers is van groot belang, meent hij.

Kiezers worden benaderd om te gaan voor de ontwikkeling welke ABOP voorstaat en zich te scharen achter de partij. Ligorie geeft aan dat reeds een groot deel van de Javaanse kiezers in Moengo, Wonoredjo, zich hebben aangesloten bij de partij. ABOP heeft enkele kernen in dit gebied opgericht, wat volgens Ligorie historisch genoemd kan worden. De opdracht is volgens hem om in Albina en omgeving huis aan huis te gaan bij de mensen.

Zaterdag zijn Marijke Dorp en Pierre Kondre aangedaan. Samen met de ABOP vrouwenvleugel Albina wordt het werk uitgezet. De focus is ook vooral gericht op de jongeren. Ligorie die jeugdparlementariër was, zegt dat er reeds diverse gesprekken zijn geweest met de jongeren uit Albina.
Voor zondag staat het huis aan huis bezoek aan het dorp Erowarte gepland.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April