starnieuws

De Ster naar volgende ronde Lidbondentoernooi

06 Apr 2014, 02:00

De Ster heeft een goede eerste ronde achter de rug.
De Ster, kampioen van de Nickerie Voetbal Bond, heeft zaterdag Fortuna, de semi-kampioen van de Saramacca Sport Bond met 2-1 gewonnen. Bij de voortzetting van het negende SVB-Integra Port Service/DP World Lidbondentoernooi in Regio West, namen deze ploegen het op tegen elkaar. De ruststand was 1–1.

Heel vroeg in de wedstrijd kon De Ster, middels een doelpunt van Henk Godliep, in de derde minuut een voorsprong nemen. Hij bracht de stand op 1-0. Ruben Pryor van Fortuna scoorde in de 36e minuut de gelijkmaker (1-1). Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamers op.
Na de rust nam Fortuna de wedstrijd geleidelijk over, maar de doelpunten bleven uit. De Ster kreeg in de 73e minuut een gelegenheid om de stand op 2-1 te brengen, maar doelman Sergio Oblein van Fortuna kon de penalty van Sergio Hiraman stoppen. Hierna begon De Ster de wedstrijd langzamerhand over te nemen. In de 85e minuut is het de speler Kevin Wongsopawiro gelukt het winnende doelpunt te scoren: 2-1.

Er werden in totaal zes gele kaarten getoond aan de spelers; Fortuna drie en De Ster drie. De speler Alto Amsterdam van Fortuna, moest vanwege 2x geel het veld verlaten. De trainer van Fortuna, Renaldo Pryor, gaf aan dat zijn jongens nog niet beseffen dat als je niet scoort, je niet kan winnen. Ze hebben in drie wedstrijden slechts twee doelpunten gescoord. Hij meent dat de spelers van De Ster meer ervaring hebben, wat zijn jongens nog missen.

De andere wedstrijd in deze poule ging tussen The Rightous Brothers van Coronie en Tuna uit Wageningen. The Rightous Brothers stond al bij de rust met 3-0 voor. Deze wedstrijd werd gewonnen door The Rightous Brothers met 5-0.