starnieuws

RGB-minister reikt 200 grondbeschikkingen uit in Commewijne

05 Apr 2014, 16:00

Minister Steven Relyveld reikt grondbeschikkingen uit in Meerzorg. (Foto: ASP)
Bewoners van Commewijne die al decennia wachten op hun grondbeschikkingen kunnen nu opgelucht ademhalen. De minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Steven Relyveld, heeft vandaag 118 grondbeschikkingen uitgereikt in Meerzorg, Commewijne. Morgen zal hij 80 beschikkingen overhandigen op de plantages Alliance en Bakki.

''200 beschikkingen zijn maar een druppel op de hete plaat. Ik weet dat er behoefte is aan meer, omdat de nood hoog is. We kunnen niet in deze twee dagen het probleem oplossen, maar zolang de noodzaak er is, blijven we zeker terugkomen'', beloofde Relyveld. De personen die in aanmerkingen zijn gekomen voor deze grondbeschikkingen zijn het ministerie dankbaar, omdat ze ruim dertig jaren hebben moeten wachten op hun grondpapieren.

''Wij zijn heel erg blij. Mijn grootmoeder had een stuk perceel aangevraagd. Zij heeft gewacht, daarna moest me vader erop wachten en toen ik. Zo lang moesten we wachten'', zegt Rakieb Rosan. Ook de andere personen die in aanmerking zijn gekomen voor een stukje grond vinden dat de regering eindelijk haar werk doet. De minister zegt dat binnenkort ook Para, Saramacca, Brokopondo en Nickerie beschikkingen zullen krijgen.

ASP

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April