starnieuws

Tiener wordt al een maand vermist

05 Apr 2014, 12:00

Moernisa van Ommeren
Al bijna een maand is er taal noch teken van de 15-jarige Moernisa van Ommeren. Haar moeder Monique Hijkerk is radeloos. Ze zegt dat ze Politie Bureau Latour plat heeft gelopen om aangifte van vermissing te doen. Ze weet niet waaraan het ligt dat de politie al twee weken lang de aangifte van vermissing niet wil plaatsen. Bij navraag bij de voorlichtingsdienst van de politie, bleek dat de aangifte van vermissing ineens wel kon worden gedaan.

Moernisa is van huis weggelopen. Ze is moeilijk opvoedbaar en bijna onhandelbaar, vertelt de moeder. De tiener is al eerder in aanraking gekomen met de politie voor haar onhandelbaar gedrag. Ze werd toen in een tehuis geplaatst, maar heeft kans gezien daar weg te lopen. Moeder Hijkerk heeft haar dochter toen weer opgevangen en is het een tijdje goed gegaan. In het gedrag van het meisje is echter geen verandering gekomen.

In de periode waarin ze is weggelopen, heeft de vijftienjarige verschillende diefstallen gepleegd. De moeder is ten einde raad en weet niet wat verder te doen. Ze vermoedt dat haar dochter is ondergedoken bij een bekend adres op Flora, waar ze zich mogelijk met criminele activiteiten bezighoudt. “Ik heb dit alles aan de politie verteld en ook het adres doorgegeven. Echter hebben ze er geen werk van gemaakt het meisje op dit adres te zoeken of de zaak serieus aan te pakken.” Een ander vermoeden dat de moeder heeft is dat Moernisa zich schuilhoudt bij een man “met alle gevolgen van dien.”

Onbegrip over werkwijze
Als er sprake is van onderduiking, kan er volgens de politie geen aangifte van vermissing worden gedaan. De politie heeft de moeder voorgehouden dat wanneer zij het meisje ergens ziet, zij dit moet doorspelen aan hen. Moeder Hijkerk begrijpt de werkwijze van de politie niet. Ze wil dat haar kind wordt opgespoord en weer in betrouwbare, veilige handen komt.

Politievoorlichter Humphrey Naarden zegt dat er inderdaad een vertraging in de procedure van vermissing is opgelopen. Waaraan dat heeft gelegen, kon hij niet duidelijk aangeven. De moeder is gisteren opgeroepen om bij het bureau nadere informatie te geven over haar dochter, zegt Naarden. Hij verwacht dat maandag al via de justitie een opsporing wordt gelast. De moeder heeft gisteren foto’s van haar dochter afgestaan die volgens Naarden zijn doorgestuurd naar de afdeling Forensische Opsporing.

Ala-D Media

Advertentie

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April