starnieuws

Digicel investeert US$ 20 miljoen in 4G netwerk

04 Apr 2014, 01:00

De CEO van Digicel snijdt een 4G-taart. Mede aandeelhouder Mitchel Tjin A Djie kijkt toe. (Foto: Raoul Lith)
Digicel introduceert vanaf maandag "het snelste en beste 4G netwerk van het land". Dit maakte Hans Lute, CEO van Digicel Suriname donderdag bekend op een persconferentie. Na voorbereidingen van bijkans twee jaren en een investering van US$ 20 miljoen, gaat dit netwerk in alle tien districten diensten leveren. Volgens Lute zal ongeveer 90 procent van de gemeenschap kunnen worden voorzien van de 4G diensten.

“4G is supersnel internet. Hiermee kunt u sneller films bekijken op bijvoorbeeld YouTube. Maar ook het streamen van betere kwaliteit beelden en geluid kan nu plaatsvinden. Ook de mensen die vaak een videogesprek hebben op Skype met hun familie in het buitenland zullen hier veel profijt van hebben”, merkt Lute op. Hij geeft aan dat eenieder in staat gesteld moet worden om mee te gaan met de technologie. Zo zijn de prijzen van de smartphones heel laag gehouden bij het lanceren van het 4G netwerk.

De Digiceltopman maakt bekend dat voor het gebruik van de 4G diensten van zijn bedrijf er niet extra neergeteld moet worden. “De kosten voor internet zijn 5 SRD per dag. Als je een 4G databundel voor een dag koopt, betaal je dan hetzelfde. Als je bijvoorbeeld een pakket van een maand koopt, betaal je dan die prijs. Het is nu juist zo dat de klanten meer data krijgen voor hetzelfde tarief”. Klanten van Digicel die in het bezit zijn van een smartphone worden vanaf maandag automatisch op het nieuwe netwerk geactiveerd.

Het nieuwe netwerk is opgezet door Siemens. De upgrade naar 4G is vlekkeloos en zonder storingen gegaan. “De branding van het bedrijf wordt aangepast, meer kleuren zullen te zien zijn. We wijken af van ons traditioneel rood in onze campagnes”, legt Lute uit. Hij meent dat de samenleving heel kleurrijk is en Digicel heeft deze kleuren aangenomen. Ook de slogan van het bedrijf is aangepast, 'Be Extraordinary'. In verband met de launch van het 4G netwerk, geeft het bedrijf een gratis concert op zaterdag.

Raoul Lith

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April